KNAPadvies

begeleiding

advies

psycholoog

kind & jeugd

model Gardner

onderzoek

KNAPadvies kan onderzoek doen naar de capaciteiten van kinderen. Hiervoor wordt de WISC V intelligentietest gebruikt, maar ook andere testen die het plaatje completer maken. Als u meer wilt weten over leervoorkeuren en leerstrategieën kan dat ook worden uitgezocht.

Onderzoek naar intelligentie (IQ), leervoorkeuren, mogelijke begaafdheid, kansen of juist naar belemmeringen kan je de goede kant op helpen maar is niet altijd nodig of zinnig.

hoogbegaafd?

Het zou kunnen dat je hoogbegaafd bent. Maar wat is hoogbegaafdheid? Het is in ieder geval meer dan alleen een hoge intelligentie... maar wat?

Hierover zijn de meningen verdeeld. Meestal is het niet zo belangrijk om te weten of je hoogbegaafd bent of niet.

Soms is het kennen van je mogelijkheden al voldoende. Zeker als dit leidt tot de juiste veranderingen. Aanpakken van je belemmeringen en gebruik maken van je kansen; dat werkt!

leerstrategieën

Iedereen leert anders. Iets een paar keer doorlezen of een aantal keer gehoord hebben kan natuurlijk een begin zijn, maar het kan verrassend beter! Als je weet hoe je het beste leert, dan kun je dat slim en effectief inzetten. Dat bespaart tijd en kan leren zelfs leuk maken!

model Mönks & Renzulli

model Heller

modellen

Hoogbegaafdheid kent veel modellen en definities, er zijn dan ook nogal wat meningsverschillen over wat hoogbegaafdheid is.

De meeste modellen noemen in ieder geval IQ, creatief denkvermogen en een vorm van doorzettingsvermogen.

Het belangrijkste is dat je lekker in je vel zit. Als dat niet zo is, is het goed de oorzaak te achterhalen en er wat aan te doen.


model Kieboom